Idag blev det kladdkakscupcakes.
Dom blev inte vackra, men jag hoppas dom blir desto godare. Man kan ju inte alltid lyckas med båda, right? :)
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
100 gram mörk choklad 70%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap. Blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Blanda sedan ner den i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
7. Grädda dom mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Muffinsen sjunker ihop i mitten när man tar ut dom ur ugnen.
Garnera med grädde eller frosting.
_______________________________________________________________
Jag gjorde två olika frostings till..
_______________________________________________________________
Frosting 1
200 g philadelphia
2 dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 st citron, rivet skal
karamellfärg
Gör så här:
- vispa ihop alla ingredienser, förutom karamellfärg, till en lätt och fluffig smet
- tillsätt karamellfärg efter önskad kulör
- spritsa eller bred på muffinsen och dekorera på valfritt sätt
________________________________________________________________
Frosting 2
70 g philiadelphia
50 g mjukt smör
1/2 tsk vaniljessens
3-4 dl florsocker
karamellfärg
Gör så här:
- vispa philadelphia, smör och vanilj krämigt
- tillsätt lite florsocker i taget och vispa kraftigt tills du fått en fast men fluffig frosting
- tillsätt karamellfärg
Väl mött!
Dom blev inte vackra, men jag hoppas dom blir desto godare. Man kan ju inte alltid lyckas med båda, right? :)
Kladdkaksmuffins
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
100 gram mörk choklad 70%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap. Blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Blanda sedan ner den i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
7. Grädda dom mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Muffinsen sjunker ihop i mitten när man tar ut dom ur ugnen.
Garnera med grädde eller frosting.
_______________________________________________________________
Jag gjorde två olika frostings till..
_______________________________________________________________
Frosting 1
200 g philadelphia
2 dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 st citron, rivet skal
karamellfärg
Gör så här:
- vispa ihop alla ingredienser, förutom karamellfärg, till en lätt och fluffig smet
- tillsätt karamellfärg efter önskad kulör
- spritsa eller bred på muffinsen och dekorera på valfritt sätt
________________________________________________________________
Frosting 2
70 g philiadelphia
50 g mjukt smör
1/2 tsk vaniljessens
3-4 dl florsocker
karamellfärg
Gör så här:
- vispa philadelphia, smör och vanilj krämigt
- tillsätt lite florsocker i taget och vispa kraftigt tills du fått en fast men fluffig frosting
- tillsätt karamellfärg
Väl mött!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar