Oj herregud vad fasligt längesen det var jag tittade in här.
well, well.. Nu är jag här.
Idag har jag bakat dumlekakor för första gången i mitt liv. Jag tänkte att jag ska ha dom till mitt kalas på torsdag. Imorgon ska jag även baka cupcakes, så i skrivandes stund sitter jag och har beslutsångest för vilka cupcakes jag ska göra. Svårt val. Jag tänker att jag ska testa några jag aldrig har gjort förut.. Det blir lite roligare då. Sen på torsdag innan alla gäster kommer tänkte jag baka tårta också.
Jag har blivit en baktant, som Jocke så fint säger.
well, well.. Nu är jag här.
Idag har jag bakat dumlekakor för första gången i mitt liv. Jag tänkte att jag ska ha dom till mitt kalas på torsdag. Imorgon ska jag även baka cupcakes, så i skrivandes stund sitter jag och har beslutsångest för vilka cupcakes jag ska göra. Svårt val. Jag tänker att jag ska testa några jag aldrig har gjort förut.. Det blir lite roligare då. Sen på torsdag innan alla gäster kommer tänkte jag baka tårta också.
Jag har blivit en baktant, som Jocke så fint säger.
Dumlekakor med noblesse som står och väntar på att få komma in i kylen.
Jag har smakat på dom en gång innan, dock inte egen produktion, och dom är helt gudomliga. Så för er som vill baka ett par busenkla och goda kakor så har ni receptet här:
Foliemuffinsformar
200 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Dumlekolor
1 rosa ask Noblesse
Det är viktigt att du använder folieformar, använder du vanliga muffinsformar fastnar kakorna.
Gör så här:
1. Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg
2. Låt degen stå kallt (i kylskåp) i ca 30 minuter. Dela sedan degen i ca 20-24 delar och rulla till runda bollar. Lägg degbollarna i foliemuffinsformar och tryck sedan ner en dumlekola i varje degboll.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 °c i ca 10 minuter.
4. Ta ut kakorna ut ugnen och lägg en bit noblesse på varje kaka direkt, innan dom svalnar.
5. Ställ kakorna i kylen så chokladen stelnar ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar